South East Scoobies  

Go Back   South East Scoobies > The Garage > General Mechanics > Workshop manuals, parts References

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-11-2015, 04:54 PM
Scott.T's Avatar
Scott.T Scott.T is offline
Admin, Meets/Events Organiser.... formerly known as SilverSurfer
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 9,287
Default MY99/00 ECU Pin-out & Apexi Fitting

The following images provide the Pin-Out for the 3-Connector MY99/00 ECU for the Subaru Impreza WRX/STI/UK

Also provided is information regarding wire swapping for fitment of the Apexi PFC into a MY99/00 Impreza Turbo UK model (Not required if fitting the Apexi into a Jap WRX or STi).

To perform this modification you will need to :

Swap B136 Pin 5 with B136 Pin 6 (Swaps the Cam & Crank Signals)
On the MY99/00 it is not necessary to move the Fuel Pump Wire

The numbers indicated with a * on the Pin-Out indicate the 'Pin Numbers' in conjunction with the 'Notes' at the bottom of the diagram





  #2  
Old 10-11-2015, 01:25 PM
2-jaffacake-tone's Avatar
2-jaffacake-tone 2-jaffacake-tone is offline
Gold Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: hastings
Posts: 1,810
Default

cheers scott
__________________
all over it jaffa style!!!
  #3  
Old 20-03-2016, 04:41 PM
555_Si's Avatar
555_Si 555_Si is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2012
Location: Horsham
Posts: 2,111
Default

bit confused as table says swap b136 pin 5 and 6 round.

picture says swap grey connector b135 pin 5 and 6 around.

I'm going to go with blue connector b136 as seeing as that is mentioned twice
__________________
2002 Bugeye WRX Wagon - deceased
1995 555 STi v2 track build
1999 RB5

Last edited by 555_Si; 20-03-2016 at 04:43 PM.
  #4  
Old 20-03-2016, 05:08 PM
Scott.T's Avatar
Scott.T Scott.T is offline
Admin, Meets/Events Organiser.... formerly known as SilverSurfer
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 9,287
Default

Should be blue. Error on my Red mark up above.
You'll probably find the grey doesn't use these pins.
  #5  
Old 20-03-2016, 07:16 PM
555_Si's Avatar
555_Si 555_Si is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2012
Location: Horsham
Posts: 2,111
Default

hmmm, pins swapped and ecu fired up, no start, cranks and gets rpm readout on display, but can't hear fuel pump prime.
__________________
2002 Bugeye WRX Wagon - deceased
1995 555 STi v2 track build
1999 RB5
  #6  
Old 21-03-2016, 07:09 PM
555_Si's Avatar
555_Si 555_Si is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2012
Location: Horsham
Posts: 2,111
Default

ah pump is priming, not sure if it because i reset ecu or just hadn't noticed.
__________________
2002 Bugeye WRX Wagon - deceased
1995 555 STi v2 track build
1999 RB5
  #7  
Old 21-03-2016, 07:44 PM
Scott.T's Avatar
Scott.T Scott.T is offline
Admin, Meets/Events Organiser.... formerly known as SilverSurfer
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 9,287
Default

Is it running ?
You may need to force the apexi back to default if it were running bigger injectors.
  #8  
Old 21-03-2016, 07:58 PM
555_Si's Avatar
555_Si 555_Si is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2012
Location: Horsham
Posts: 2,111
Default

no not running yet,

yeah went in to ETC and then initialise i think it was, which i believe is back to default, at this point i definitly heard the fuel pump prime next time i cranked it, but no start.

wondering if one of the trigger wires is damaged, i get a rpm reading on commander when cranking, but i am not sure what sensor it is getting it from.
__________________
2002 Bugeye WRX Wagon - deceased
1995 555 STi v2 track build
1999 RB5

Last edited by 555_Si; 21-03-2016 at 08:01 PM.
  #9  
Old 21-03-2016, 08:26 PM
Scott.T's Avatar
Scott.T Scott.T is offline
Admin, Meets/Events Organiser.... formerly known as SilverSurfer
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 9,287
Default

I assume you have swapped back to the OE ECU refitted the crank/cam in the correct orientation and all is well.
  #10  
Old 21-03-2016, 08:30 PM
555_Si's Avatar
555_Si 555_Si is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2012
Location: Horsham
Posts: 2,111
Default

no, job for tomorrow night.
__________________
2002 Bugeye WRX Wagon - deceased
1995 555 STi v2 track build
1999 RB5
  #11  
Old 21-03-2016, 08:36 PM
Scott.T's Avatar
Scott.T Scott.T is offline
Admin, Meets/Events Organiser.... formerly known as SilverSurfer
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 9,287
Default

If you don't have any joy I can always fit your Apexi in mine to check it works.
I may aswell flash my map into it while there too, if it runs.
  #12  
Old 21-03-2016, 08:46 PM
555_Si's Avatar
555_Si 555_Si is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2012
Location: Horsham
Posts: 2,111
Default

hmm, sounds like that might be an option, what injectors are you using, i'm on std 440's at moment,
__________________
2002 Bugeye WRX Wagon - deceased
1995 555 STi v2 track build
1999 RB5
  #13  
Old 21-03-2016, 09:05 PM
Scott.T's Avatar
Scott.T Scott.T is offline
Admin, Meets/Events Organiser.... formerly known as SilverSurfer
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 9,287
Default

440's and a Fuelab running 3.2bar
  #14  
Old 21-03-2016, 09:15 PM
scotty's Avatar
scotty scotty is offline
Platinum Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: In ma bed
Posts: 5,657
Default

Quote:
Originally Posted by Scott.T View Post
440's and a Fuelab running 3.2bar
Is it a 2 or 3 port you have fitted scott .
__________________
Maintained by Hypertech and Mapped by Andy Forrest

1998 UK Turbo , 1998 Terzo , 1997 JDM Type R the money pit , 2004 black WRX STI Type UK , 2004 blue FSTI
  #15  
Old 21-03-2016, 09:24 PM
Scott.T's Avatar
Scott.T Scott.T is offline
Admin, Meets/Events Organiser.... formerly known as SilverSurfer
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 9,287
Default

3 but plumbed as 2
  #16  
Old 21-03-2016, 09:28 PM
scotty's Avatar
scotty scotty is offline
Platinum Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: In ma bed
Posts: 5,657
Default

Cheers .
__________________
Maintained by Hypertech and Mapped by Andy Forrest

1998 UK Turbo , 1998 Terzo , 1997 JDM Type R the money pit , 2004 black WRX STI Type UK , 2004 blue FSTI
  #17  
Old 28-04-2019, 01:11 PM
Red Baron's Avatar
Red Baron Red Baron is offline
Platinum Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: St Leonards on Sea
Posts: 2,595
Default

Just to resurrect an old thread, can confirm its pin 5 and 6 (red and white wires on a UK 99 car) on the blue connector and the pin out is shown from the face of the connector and not the ECU.
__________________
Probably on my way to, in or just leaving a branch of Costa.
  #18  
Old 28-04-2019, 01:21 PM
Scott.T's Avatar
Scott.T Scott.T is offline
Admin, Meets/Events Organiser.... formerly known as SilverSurfer
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 9,287
Default

Looking at the history of this thread did you get it off Si
If so it looks like it has my tune on it, which would of confused me when I look at it
  #19  
Old 28-04-2019, 01:32 PM
Red Baron's Avatar
Red Baron Red Baron is offline
Platinum Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: St Leonards on Sea
Posts: 2,595
Default

Yep, it's the one Si had, fired up fine which was a good sign, need to give it a service and change the centre pipe before mapping though.
__________________
Probably on my way to, in or just leaving a branch of Costa.
  #20  
Old 28-04-2019, 01:50 PM
555_Si's Avatar
555_Si 555_Si is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2012
Location: Horsham
Posts: 2,111
Default

Yes scott it was my one which i think you put a modified version of your tune on to get me by.
__________________
2002 Bugeye WRX Wagon - deceased
1995 555 STi v2 track build
1999 RB5
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools



All times are GMT +1. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

Opinions expressed are not necessarily the opinions of SouthEastScoobies or any individuals directly or indirectly involved in this website. No responsibility is taken or assumed for any comments or statements made on this or any associated website. Visitors who use this website and rely on, or act on any information do so at their own judgement, discretion and or risk. SouthEastScoobies or its content providers shall not be liable for any loss or damage arising from or otherwise in connection with your use of SouthEastScoobies forums. It is not possible for the Administrators of these forums, or the Moderators participating, to fully and effectively monitor Messages that are submitted for infringement of third party rights. If you believe that any information within the forums infringes your legal rights, or gives cause for concern you should notify an Administrator or a Moderator immediately giving such information to enable the recipient to amend, delete or remove in its entirety the message, at their earliest convenience.